Васил Божков остава в ареста. Софийският градски съд наложи мярка задържане под

...
Васил Божков остава в ареста. Софийският градски съд наложи мярка задържане под
Коментари Харесай

Васил Божков остава в ареста

Васил Божков остава в ареста. Софийският градски съд наложи мярка задържане под стража, съобщи кореспондент на " Фокус ".  

Прокурорът Ангел Кънчев посочи в правосъдната зала, че Божков е културен активист, само че има действителни доказателства, че може още веднъж да напусне България. 

" Веществени доказателства демонстрират, че той е комуникирал интензивно с представители на властта, което само по себе си не е закононарушение, само че е имал информация по кое време да напусне страната ", изясни той.  

По думите на прокурора Божков е имал връзка с Евгений Пригожин, като са имали бизнес връзки, свързани с хазарта в Крим. Доказателства за това са открити в компютъра на Божков на " Московска 49. 

Адвокатът на Божков Георги Гатев разяснява, че е недопустимо прокуратурата да приказва за международен скандал за шпионаж. 

" Има хора, които имат интерес моят клиент да бъде в чужбина или в ареста. Веднага след новината за идването му, започнаха внушения за ангажименти с политици и с магистрати, тези внушения не са инцидентни. Васил Божков не е напуснал България незаконно. Полетът с частен аероплан се следи. Той не се е укривал. Има разумно пояснение, за какво не е желал да се върне, нямал е доверие в законността на някои от органите, които водят следствието ", разясни още юристът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР